By Plimun Web Design

Christian Haagensen (17) fra Bogstad var den ubestridte vinner av helgens NM i karate i klassen Kata Gutter Junior. I alle rundene fikk han maks skår og vant dermed overlegent over sine konkurrenter.

Lørdag arrangerte Norges Kampsportforbund Norgesmesterskapet i karate i St.Halvardhallen i Drammen. Hele 280 utøvere fra 54 klubber deltok i mesterskapet. I juniorklassen i kata gikk Christian Haagensen (17) helt til topps etter å ha utkonkurrert alle sine motstandere på veien. Han fikk topp score av flaggdommerne i alle tre runder. 
Karate er selvforsvar- og angrepsteknikker, og i disiplinen kata er det forsvar og angrep mot en tenkt motstander som gjelder. Her går man forskjellige gamle japanske mønster av forskjellige vanskelighetsgrader, og hvor styrke, presisjon og smidighet er viktige elementer. Utøveren konkurrerer mot en person av gangen hvor de går hver sin gang. Dommere dømmer den beste utøver av disse to, hvor vinneren går videre. Slik fortsetter det til man har en vinner.
Til daglig går Christian første året på videregående på IB linjen på Berg. Han forteller at det var en begivenhetsrik tur som har gitt gode opplevelser i tillegg til resultater. Det var et bra Norgesmesterskap. «Alt i alt er jeg spesielt fornøyd med Norgesmestertittelen i kata som jeg har trent for i mange år», avslutter Haagensen. Han har trent karate i 7-8 år.

I kumite (kamp) fikk han sølv. I denne disiplinen har man en motstander og slag og spark etter bestemte regler må følges. Den som vinner går videre til å møte neste motstander i gruppen. Den som er best til å angripe og forsvare seg vinner. Det går også her etter dommeravgjørelser, hvor man her får poeng etter hvilket slag eller spark man angriper motstanderen med uten at motstanderen klarer å forsvare seg.

Sakura hadde flere utøvere med i forskjellige klasser i dette NM som foregikk i St. Halvardhallen i Drammen. Medaljevinnere her var Richard W. Erichsen (16) fra Smestad som fikk sølv i kata. Han ble slått av sin klubbkamerat Christian Haagensen i finalen. Julian Aaserud (16) fikk sølv i klassen Shobu Ippon Kumite Gutter 16 – 18 år (en type kumite han aldri har stilt opp i tidligere) og bronse i Kumite WKF for Juniorer. Sarunas Sokolovas, bosatt v/Grindbakken i Holmenkollen kommer opprinnelig fra Litauen. Han har bodd i Norge de siste 2 årene og stilte for første gang opp i NM for sin klubb Sakura Karate Klubb. Det endte med bronse i både Shobu Ippon Kumite og Kumite WKF for Senior Herrer.I tillegg var også Torjus Klafstad (16) fra Makrellbekken og Eilert Ellefsen (16) fra Smestad med, men det endte dessverre uten medalje.

Arne Wallann, tidligere Norgesmester i kata, var med som coach denne gangen. Han gjorde en fantastisk god jobb både som kata og kumite coach. Arrangør - Nippon Karate Klubb har fått ekspert hjelp fra vår klubb til stevnetssekretariatet. Der styrte Øistein Haagensen og Andreas Brattlund Klein hele stevnet slik at mesterskapet ble avviklet i forhold til tidsskjema. Dominika Hamara hadde ansvar for legeteam bestående av 5 leger. Marianne Erichsen, Iwona Hamara og Henriette Haagensen ble film- og bilde-crew  samt god støtte for utøverne våre. Robert Hamara var som vanlig en dommersjef og dømte mange finaler.

Guttene er takknemlige for god trening og veiledning fra sin sensei (trener) Robert Hamara, som leder treningene i klubben og er deres store inspirator.


Vil samtidig få takke de av dere som kom til Drammen for å overvære mesterskapet!

Les mer på nettsiden til forbundet

Les mer på webside til din lokalavis