By Plimun Web Design

Arne Wallan (29) fra Sakura Karateklubb stakk av med Norgesmestertittelen i kata i Karate NM i helgen!  
senior-nm-2008---arne-wallann---norgesmester.gifSakura (kirsebærblomst på japansk) karateklubb holder til i gymsalen på Grindbakken Skole i Måltrostveien i Oslo. Klubben har trening 3 ganger i uken med Robert Hamara som hovedinstruktør. Klubben er fortsatt ung og relativt liten med ca. 60 medlemmer fra 6 – 60 år. Klubben har trening for nybegynnere og viderekomne og satser på at foreldre og barn skal kunne trene sammen. Klubben trener stilarten Shotokan Karate, men NM i regi av Norges Kampsportforbund er åpent for alle karatestilarter.
 
Ut i fra dette miljøet har et av klubbens talenter nå tatt Norgesmestertittelen i seniorklassen i Katakonkurranse - en oppvisningsgren der en demonstrer ferdigheter i klassisk karateutøvelse slik det har blitt trent i Japan siden karatens spede barndom.
Arne Wallan, som fra før har tatt gull i kata i et Verdenscupsstevne i Italia, hadde til gode å ta Norgesmestertittelen. Veien til seieren gikk via tøffe innledende runder mot utøvere fra hele landet. Seieren var i boks etter at han slo utøveren fra Bærum i finalen. 

 

Nå setter Arne i gang med oppkjøring til nytt Verdenscupsstevne i Latina i Italia i juli, så det blir ikke mulig å hvile på laubærene. Vi gratulerer Arne med seieren og ønsker ham lykke til med de neste konkurransene. Kanskje det er veien mot EM og VM han har lagt grunnlag for.
Se flere bilder fra NM 2008 her:
www.kampsport.tv

Skrevet av: Øistein Haagensen
Bilde: Carl Celiussenior-nm-2008---arne-wallann---unsu.gifNorgesmesterskapet 2008 gikk av stabelen i Bærum, 5. april. Jeg hadde kommet hjem fra utlandet ved juletider, etter omtrent et år med lite trening så jeg var veldig spent. Sensei Robert hadde imidlertid straks satt meg i kata arbeid når jeg kom på trening i januar, med tanke på NM i april. Samtidig hadde jeg overrasket meg selv med å allerede vinne to Regions Cup’er, en i januar og en i mars.
Etter ikke å ha fått til noe særlig i NM tidligere var jeg nervøs, men sulten på suksess. Samtidig følte jeg heller ikke at jeg hadde noe å tape, da jeg egentlig ikke hadde vært så konsentrert om trening det siste året.
Det var 12 deltagere i årets NM, så ikke så altfor mange. Jeg hadde fått en god trekning og i den første runden hadde jeg walkover. Så det betydde to runder til før en eventuell finale. Jeg startet med å gå kata Jion. Jeg kjente meg litt nervøs og kata satt ikke helt, men det ble heldigvis seier 2-1. Så i semifinalen skulle jeg gå kata Empi. Der også var jeg noe nervøs og det føltes litt ustøtt, men også der vant jeg 2-1. Det gjorde at jeg kunne senke skuldrene betraktelig og slappe av, jeg var i finalen. Den gikk senere på dagen, så nå hadde jeg noen timer til å hvile og forberede meg. I finalen skulle jeg gå kata Unsu. Det var i mellomtiden kommet mange fra klubben for å heie ettersom de hadde hørt jeg var i finalen. Det var kjempegøy og fyrte meg opp ytterligere. I finalen møtte jeg en utøver fra arrangørklubben Mizuchi som har mange katamedaljer fra tidligere junior og senior NM. Jeg gikk først og det føltes bra. Etter motstanderen var ferdig hadde jeg en god følelse, og dommerflaggene viste 3-2 i min favør.
Jeg var norgesmester!

Skrevet av Arne Wallann
Bilde: Carl Celius