By Plimun Web Design

Lørdag 12.april ble Nordisk Mesterskap 2014 avholdt i Olimpiskais Sporta Centrs i Riga Latvia. Foruten de nordiske landene er også Latvia og Estland tatt med i den Nordiske Karate Unionen. Fra Sakura Karate Klubb var 4 stykker tatt ut til å representere Norge; Robert Hamara dommer, Christian Haagensen, Fahim Azimi og Arne Wallann.

 

Nordisk 2014 - Sakura pall webFor ca 2 uker siden tok Sakura alle de tre første plassene i kata i årets Norgesmesterskap, i tillegg til at Sakura også vant lag-kata i Lag-NM i desember 2013. Christian, Fahim og Arne ble derfor tatt ut til å stille for Norge både i klassen Kata individuelt Herrer, og Kata Lag Herrer.

Nordisk Mesterskap startet med individuelle klasser. Våre utøvere hadde en tøff trekning og Arne og Fahim skulle møte regjerende og tidligere Nordiske mestere i første runde. Christian skulle møte Island i sin første runde. Arne og Fahim tapte, men Christian vant. Fahim sin motstander gikk til finale og det ble dermed rekvalifisering på Fahim. Der gjorde Fahim en god kata Unsu, men tapte 3-2 i mot Estland. Arne fikk ikke rekvalifisering. Christian vant sin første runde 3-2, men tapte neste runde igjen 4-1 mot en utøver fra Finland.

Så var det klart for Kata Lag Herrer. Tre lag påmeldt i kata; Finland, Island og Norge. Norge var trukket ut til å møte Finland i kampen om finaleplass. Island fikk walkover til finalen. Men Finland trakk seg i siste øyeblikk og Norge var derfor i finalen. Alle seniorfinalene ble avholdt i Superfinaler om kvelden. Det var stor stemning og mye publikum i hallen. I finale i kata lag skal man i tillegg til synkronisert kata også vise Bunkai. Bunkai er tolkning av teknikkene, angreps og forsvarsteknikker, noe som byr på god underholdning for publikum. Sakura sitt lag gikk først og viste en flott kata Enpi som var godt synkronisert. Bunkai’en etterpå var også god, noe som hørtes på publikum i hallen. Islands lag gikk også kata Enpi med påfølgende Bunkai. Island gjorde dessverre en teknisk feil i starten ved å glemme å bukke til hoveddommeren. Dette er særdeles viktig i en finale, siden kata og bunkai går på tid og klokka startes ved bukket i starten. Island ble derved disket. Det var imidlertid aldri noen tvil om hvor seieren hadde gått om ikke Island var blitt disket – så riktig land vant gullet. Så vi kan gratulere Norge  og Sakura laget med Christian, Fahim og Arne med en flott prestasjon og Nordisk Mesterskap i Lagkata for herrer. I dameklassen i lagkata vant Danmark over Sverige i finalen. Sakura Karate Klubb og deres trener Shihan Robert Hamara er veldig stolte av sine deltakere.

Nodic 2014 - TEAM NORDIC web

Skrevet og bilder: Arne Wallann