By Plimun Web Design

koi-2009---singapore.gifDen 15. juli dro Sakura Karate Klubb, denne gangen bestående av familien Hamara, til Singapore og videre til Kuching Malaysia for å delta på den 18. KOI treningsleieren og World Cup.

De tre første dagene ble tilbrakt i Singapore. De ble brukt til sightseeing av byen, besøk i den fantastiske Singapore Zoo og ikke minst shopping.

Deretter gikk turen til Kuching, Malaysia. Tre tøffe treningsdager stod for tur. Til sammen var det påmeldt over 700 deltagere fra 30 nasjoner denne gangen på treningsleieren.

 

Sensei Robert deltok på instruktørkurset og trente med sensei Jaap Smaal 7. Dan Shotokan, Patrick Lim Chee Jin 7. Dan Shitoryu og Loh Beng Hooi 6. Dan Wadoryu.

  koi-2009---hallen.gif

Jeg deltok på kumite treningene som var den største gruppen på hele treningsleieren. Det var omkring 300 kumite junior- og seniorutøvere på leieren. Tempoet var høyt og det var veldig artig å få trene med andre karateutøvere fra hele verden. Det var mange jenter som deltok i år og nivået var veldig høyt. Både jentene fra Vietnam og Malaysia var veldig profesjonelle og de trener på sine respektive landslag. Det var også tøffe jenter fra både Jordan, Australia og Russland med på treningene. Treningene var tøffe samtidig som man fikk tid til å bli kjent med hverandre og ha det moro sammen. Det var mye variert trening med trenere fra Australia og Russland på kumite partiene.


koi-2009---dans.gifDet var veldig sosialt på kveldene da de fleste nasjonene bodde på samme Hilton Hotell i Kuching. Første gang på KOI leieren ble det holdt en velkomstmiddag for alle som var med. Hele ballsalen på hotell Hilton ble fylt med ca 500 gjester hvor vi fikk nyte en 7 retters kjempegod middag. Underholdingen var fantastisk og vi fikk se mye nasjonaldans og flotte kostymer. Av alle som satt i denne salen ble jeg plukket ut til å lære en dans foran publikum og senere skyte med piler mot noen ballonger som hang over scenen. Dette var kjempespennende og utrolig gøy å få være med på. Jeg må si det var mer nerver i spill akkurat da enn når man skulle ut på matte og konkurrere. 
 

koi-2009---iwona-og-dominika.gifSå kom stevne dagene. Det var til sammen 4 dager med stevne. Første dagen var vi på åpningsseremoni hvor vi igjen fikk se dans, korps og innmarsj av alle nasjonene. Det var over 1000 påmeldte deltagere som deltok på den 18. KOI World Cupen.

På fredag var det juniorene sin stevnedag. Det var mange gode kamper denne dagen og overraskende høyt nivå på de yngste deltagerne.

koi-2009---australia.gifLørdag skulle alle lagene delta. Jeg var så heldig og fikk være med på Australia sitt damelag. Alysia, Emily og jeg hadde blitt godt kjent og vi har kjent hverandre fra tidligere KOI arrangement. Vi hadde 10 lag å konkurre mot og vant de første rundene mot Russland og Jordan. Vi tapte dessverre 2-1 mot Malaysia sitt første lag som vant hele klassen og vi fikk dermed rekvalifisering. Rekvalifiseringen endte med at vi fikk delt 3. plass med Vietnam! Det var utrolig flott og få å være med på laget til Australia og veldig koselig å bli tatt så godt i mot av alle fra Australia og stå med deres nasjonaljakke på pallen.

 

koi-2009---tommy-dominika-og-robert.gifSøndag skulle jeg delta i min individuelle klasse for damer -53kg hvor det var påmeldt 18 jenter. Her var jeg fryktelig uheldig med trekningen og stod i første runde med en av de beste jentene fra Malaysia som jeg dessverre tapte mot.  Jenta fra malaysisk tapte senere mot sin lagvenninne og fikk 3. plassen. Alt i alt er jeg veldig fornøyd at jeg var med etter så lang tids pause fra konkurranser. Likevel hadde vi en fra Norge i denne finalen for damer -53kg, da sensei Hamara dømte akkurat denne finalen som ble holdt senere på dagen.

Disse jentene er veldig spreke og bruker all sin tid på å trene og dette ser koi-2009---sentosa.gifman. Jeg er veldig imponert over hvor flinke de var og det var utrolig gøy å se de konkurrere.

Mange hyggelig minner fra å trekningsdagene og konkurranse dagene i en flott treningshall denne gangen med aircondition :)

 

Så bar turen tilbake til Singapore hvor vi første kvelden ble invitert av en av dommerne fra Singapore - David Thung på ordentlig opplevelses kveld. Alt fra ting vi aldri hadde spist før av sjømat til eksotiske frukter til å besøke deres fantastiske dojo. Dette kunne man bare missunne dem for den var ordentlig fin. Etter dette vurderte sensei Hamara og flytte bo adresse til Singapore. Det er ikke bare det at det er så flott og rent der, men folk er usedvanlig hyggelige og imøtekommende. Dagen etter fikk vi rundtur i Singapore av en annen internasjonal dommer Richard Ng. Han viste oss rundt i Chinatown og et flott Buddatempel midt i sentrum.


koi-2009---slange.gifDenne gangen bodde vi på øyen Sentosa og her fikk sensei Robert (som har ekstrem slangeskrekk) lov til å kurere sin skrekk da han fikk holde en 2m. pytonslange.

 

En flott Sakura tur med masse flotte opplevelser!

 

Skrevet av Dominika Hamara