By Plimun Web Design

Regionsstevne i Karate denne helgen ble avholdt i Helsethallen i Bærum.

Sakura Karateklubb som trener på Grindbakken skole i Holmenkollen hadde med tilsamen 10 utøvere fordelt på de to dagene. Utrolig positivt at så mange stiller opp i konkurranser fra klubben vår. Og Andreas (38) stilte opp for første gang, og i kumite. Sporty gjort!

På lørdag var det for ungdommer, kadetter, juniorer og seniorer, mens det på søndag ble arrangert såkalt minicup for barn.

Lørdag var det 101 karateutøvere med fra 12 klubber og på søndag avvikles karatestevne for barn med 80 påmeldte deltagere.

 

celina-ier-15-tok-bronsje.gifCelina Øier (15 ) var med i både kata (man går et bestemt mønster mot tenkte motstandere) og kumite (kamp - to og to). Celina gikk tre runder i kata og vi fikk en meget  flott oppvisning av katane Jion, Kankudai og Chinte. I første runde vant hun med 3-0, i andre var dommerne uenige, men etter en diskusjon mellom dem stemte de til slutt til fordel for motstanderen. I Bronsefinalen vant hun med 2-1 og Celina endte på en fin 3. plass. I kumite ble hun dessverre slått ut i første runde. Vi gleder oss til å se henne videre i de neste konkurransene. En jente som vil nå langt!

Celina har trent karate i klubben vår i snart 3 år.

 

Arne Wallann (30) er en rutinert konkurranseutøver, men han har for ikke lenge sidenarne-wallann-30-tok-gull.gif operert blindtarmen. Så han var spent på formen siden han ikke har trent så mye i det siste. Arne stilte i klassen Kata. Det var denne gang kun 4 utøvere påmeldt, og siden det var Cup ble det 2 runder på Arne. I kata dømmes det med flagg. Første runde var dermed semi-finalen, og Arne gikk en avansert kata som heter Unsu. Han vant med alle flaggene i sin favør. I finalen møtte han en rutinert utøver fra arrangørklubben. Her gikk Arne også en avansert kata som heter Kanku Sho. Det ble alle flaggene i hans favør også denne gangen. Så han var veldig fornøyd med resultatet, med tanke på lite trening i det siste. Han fikk en flott 1. plass i kata.

Arne ble Norgesmester i kata i år og er en person som vi alle ser opp til – og som er vårt forbilde. Flott at vi har deg i klubben vår!

 

andreas-brattlund-klein-38-tok-bronsje.gifAndreas Brattlund Klein (38) var meget sporty og stilte i konkurranse for første gang. Han stilte i klassen kumite. Han var opprinnelig påmeldt i en klasse for nybegynnere. Men siden det ikke var noen flere påmeldte i den klassen, ble han satt inn i eliteklassen. Der var det kun to andre påmeldte og disse var landslagsutøvere. Konkurransene blir arrangert som Cup, så Andreas var dermed allerede i semi-finalen, men vi visste det ville bli veldig tøft. Han holdt motstanderen unna for slag – men sparkene til motstanderen var lyn kjappe og presise og det var det ingen ting å gjøre noe med – denne gangen.  Vi visste at motstanderen var ett (stort) nummer for stor, og det ble tap 9-0 på poeng. Men i og med at det kun var tre utøvere med, og Andreas tapte semifinalen, ble det likevel en fin bronsemedalje på Andreas. Lykke til videre!

Andreas har trent karate i 3 år. Tidligere har han trent taekwondo.

 

I tillegg stilte følgende opp fra Sakura Karateklubb:

 

Milica Milicic (12) I helgens kata konkurranse gjorde hun opp i mot sitt beste med Kankudai, men motstanderen ble for sterk på lørdag og vant 2-1, og hun fikk således ingen plassering. På søndag var det mini Cup og Milica var også med da, og gikk 3 flotte runder i kata. Hun endte til slutt opp med en fin bronse for jenter 11-12 år.

Milica har trent karate i 6 år. De 5 første årene i Bosnia i klubben Sindjelic. Det siste året har hun vært tilknyttet Sakura karateklubb, klubben vår.

 

Joachim S. Myhre (14). Han var med i kata med Kankudai og kom til rekvalifisering (dvs. kjempet om 3. plassen) men tapte denne. I begge omgangene var han litt usikker i Kankudei – men det er tidlig på sesongen – så stå på!  3-0 i begge omgangene. Med litt mer kraft og presisjon skal dette bli bra! Det ble således ingen plassering på ham denne gang.

Joachim 14 år har trent karate i klubben vår i to år.

 

Torjus Klafstad (14) var med i kata og gikk Kankudai men ble slått ut i første runde. Også her bar det preg av at det var på begynnelsen av terminen – for dette har du gjort bedre før. Gleder meg til å se deg videre. Det ble 3-0 til motstanderen. Du har mange muligheter til å lykkes!

Torjus 14 år har trent karate i 2 år i klubben vår.

 

Richard W. Erichsen (14) var med i kata med Kankudai. I kata ble han slått ut i første runde, 1-2. Mer presise bevegelser – og du vil nå langt. I kumite tapte han første runde 1-2 men kom til rekvalifisering. Du prøvde to og tre kombinasjoner med både slag og spark, og det er bra, men motstanderene ble for sterke og det ble ingen plassering denne gang. Lykke til neste gang!

Richard har trent karate i klubben vår i 3 år.


Emma Brattlund Klein (10) gikk tre runder i kata, hvor hun vant de to første men tapte den siste. Det ble en flott bronse i Kata jenter 8-10 år. Gratulerer! I kumite røyk hun ut i første omgang. Lykket til neste gang!


Saga Skaset (10) tok 4:e plass i Kata jenter 8-10 år. Flott Saga!


Birk Skaset (8) fikk en fin bronse i Kata gutter 8-10 år etter flere runder. Supert!

Les også Akersposten av 6. oktober 2009

 
Skrevet av Marianne Erichsen, Arne Wallann, Leyla Øier og Andreas B. Klein