By Plimun Web Design

Regionsstevne i karate på lørdag ble avholdt i Vollen Idrettshall i Asker for ungdom 12 år og oppover. Mens det på søndag ble avholdt Mini Cup for barn i Jordal Idrettshall i Oslo.

Sakura Karate Klubb hadde med til sammen 12 utøvere fordelt på de to dagene. På lørdag var det for ungdommer, kadetter, juniorer og seniorer, mens det på søndag ble arrangert såkalt mini cup for barn.

Lørdag 17. oktober var det 82 karateutøvere med fra 12 klubber og på søndag avvikles karatestevne for barn med 65 påmeldte deltagere fra 8 klubber.


sakura-p-rs-iv---2009.gif


 


Milica Milicic
(12) fra Sakura Karate Klubb har forbedret seg siden sist stevne, men det er fortsatt en del å gå på og rette på. Uansett gjorde hun fine kata Kanku Dai, men måtte se seg slått i første runde. Det var fire deltagere i klassen, noe som betydde at hun gikk direkte til bronsefinalen. Det var hakket bedre enn første runde, men hun måtte også her se seg slått.

 

I klassen Gutter Kadett Kata 14-15 år hadde Sakura Karate Klubb med hele 5 utøvere av totalt 9 påmeldte utøvere i denne klassen.

Julian Aaserud (14) var først ute blant klubbkameratene. Han har jobbet mye med kata i det siste og han har forbedret seg mye. Kataen Kanku Dai stod på planen til alle Sakura-utøverne på dette stevnet. Han viste en fin kata i første runde men var muligens litt nervøs for det manglet litt småtteri. Likevel gikk det fint og han vant. Alle tre flaggene i sin favør. I neste runde derimot ble motstanden for stor og han tapte. Motstanderen tapte neste runde igjen, så da var Julian lått ut. I kumite (kamp) gikk Julian fint, men møtte god motstand. Til slutt endte det med tap. Motstanderen tapte neste runde igjen, og dermed ble det ikke noen rekvalifisering.

Eilert Berre Ellefsen (14) gikk en bra kata men har noe småpirk å jobbe med. Han tapte omgangen sin med 1-2.  

Torjus Klafstad (14) var noe unøyaktig i bevegelsene og motstanderen ble for sterk så Torjus røk ut av konkurransen.

Joachim Schaug Myhre (14) gikk en fin Kanku Dai men er ikke kraftfull nok i sine bevegelser. Han tapte sin runde men da hans motstander kom til finalen fikk han en ny mulighet til sloss om 3. plassen.

Richard W. Erichsen (14) gikk en fin Kanku Dai, men har litt å finpusse på detaljene og tapte første runde 1-2 mot Thomas Støcklin fra Mizuchi. Da Støcklin kom til finalen fikk Erichsen en ny mulighet og var med i bronsefinalen mot sin klubb kamerat Joachim S. Myhre (14). Erichsen hadde mer kraft i slagene og sparkene og vant denne runden 3-0 og delte dermed bronse plassen med Tobias Opso fra Asker. Richard W. Erichsen var også med i kumite (kamp) hvor det var med 5 deltagere i Gutter Kadett - (minus) 50 kg. Han gikk en fin kamp men fikk ikke helt til avslutningene og motstanderen vant 3-1. Da motstanderen gikk til finalen fikk Erichsen en ny sjanse i kampen om 3. plassen. Her var motstanderen alt for sterk og vant 5-0.

 

Arne Wallann (30) har slitt med sykdom den siste tiden. Etter å ha kommet godt i gang igjen etter blindtarmoperasjonen fikk han nylig en kraftig forkjølelse. I tillegg fikk han rett før konkurransen vondt i ryggen. Det var fire stykker i klassen, og Arne kom seg gjennom to runder, og vant. I første runde hadde han som oppgave å prøve en ny kata - Sochin. Det gikk veldig fint, alle flagg i Arnes favør. I finalen skulle han gå kata Unsu, og der møtte han en annen Shotokan utøver som også hadde bestemt seg for å gå Unsu. Det gjorde det hele litt mer interessant, og det ble seier 2-1 i flagg. En flott 1. plass.

 

richard-erichsen-p-rs-iv---2009.gifKata Kadett
1. Martin Ek, Mizuchi KK
2. Thomas Støcklin, Mizuchi KK

3. Tobias Opso, Asker KK

3. Richard Erichsen, Sakura KK

 


Kata Herrer Senior
1. Arne Wallann, Sakura KK

2. Mustafa Elmrani, Marienlyst KK
3. Chr. Heyerdahl-Larsen, Mizuchi KK

 

Søndag 18. oktober

 

Saga Skaset (10) var først ut på søndag. Det var fire stykker i kataklassen, som betydde at alle utøverne startet i semifinale. Saga gjorde en fin Heian Shodan og vant med 3-0 i flagg. I finalen møtte hun imidlertid en sterkere utøver og måtte se seg slått. Et flott sølv til Saga Skaset.

 

Birk Skaset (8) gjorde også en fin kata Heian Shodan i sin kataklasse, men møtte en dyktig motstander i første runde og måtte se seg slått. Birk startet i semifinalen, med fem stykker i klassen. Siden hans motstander gikk til finalen ble det rekvalifisering på Birk, som samtidig var bronsefinalen. Men også her møtte han sterk motstand og måtte se seg slått. God innsats av Birk i en klasse med flere gode utøvere. Han skulle egentlig også gått ”intro-kumite”, men flere utøvere møtte ikke til start, så klassen ble strøket.

 

Jakob Rognlien (12) var med på sitt første stevne. Han hadde forståelig nok mange sommerfugler i magen og en del spørsmål. Opprinnelig var det fire stykker med i denne kataklassen også men Jakobs motstander hadde trukket seg, så han gikk rett til finalen. Der viste han en fin Heian Shodan og virket veldig tent. Motstanderen var veldig dyktig så det ble tap for Jakob. Men en flott sølvmedalje i sitt første mesterskap.

 

Milica Milicic (12) hadde også et stevne lørdag. Fire stykker stilte i hennes kataklasse, så direkte semifinale på alle. Hun møtte en helt fersk utøver, men hun var ganske flink. Det ble tap denne gangen og i bronsefinalen møtte Milica også en dyktig utøver og det ble tap også der. Likevel gikk hun fine Kanku-Dai og hadde forbedret seg mye siden i går. Flott jobbet, og vi gleder oss til å se mer fra Milica fremover.

 

Henrik Fennefoss (11) var ikke med på forrige stevne, og var spent. Det var fire deltagere i denne kataklassen, så alle startet i semifinale. Han gjorde en flott kata Kanku-Dai og vant 3-0 i flagg, og var dermed i finale. I finalen var det to sterke utøvere og vi på sidelinja tippet det ville bli jevnt. Det ble det, dessverre i motstanderens favør denne gangen, tap 1-2 i flagg. Likevel har Henrik forbedret seg mye og det blir artig å følge med videre. En flott sølvmedalje på han. Henrik var også påmeldt i kumite. Det var syv stykker med i denne klassen. I første runde ble det jevnt, men Henrik vant til slutt og var i semifinalen. I semifinalen ble det også jevnt, men motstanderen ble for sterk til slutt. Dette endte med at han var i bronsefinalen. Der møtte han en utøver som var bedre. Selv om Henrik kjempet tappert, holdt det ikke. Så det ble 4.plass på Henrik Fennefoss i kumite.

 

Flott innsats fra alle i klubben og vi gratulerer til alle som deltok i helgen, både lørdag og søndag!


Les mer på nettside til kampsportforbundet.


Skrevet av: Marianne Erichsen og Arne Wallann