By Plimun Web Design

 

jr.-nm-2009---richard-erichsen-p-pallen.gifLørdag 28. november ble det avholdt Junior Norgesmesterskap for ungdom fra 13 til 21 år på Bygdøyhus Arena på Bygdøy i Oslo. Sakura stilte med fem utøvere i årets Junior NM.

I Kata stilte: Torjus Klafstad, Eilert Berre Ellefsen, Julian Aaserud, Joachim S. Myhre og Richard W. Erichsen. Det var 12 stykker påmeldt i klassen og det var mange flinke utøvere. Alle guttene gjorde en fin innsats med kata Kanku Dai i første runde, men kun Julian og Richard vant og kom seg videre. Julian kom seg til semi-finale men måtte der se seg slått. Richard gjorde det også godt i den andre trekningspuljen og kom seg også til semi-finale. Men der ble han dessverre bortdømt og tapte hårfint.

Alle av guttene hadde tapt mot en finalekandidat og fikk dermed rekvalifisering. Torjus, Eilert og Joachim kjempet dermed videre og brukte kata Jion i rekvalifiseringen, men måtte se seg slått. For Richard og Julian som tapte i sine semifinaler betød det at de alt var klare for bronsefinaler. Richard møtte en utøver fra Asker Karateklubb i sin bronsefinale. Richard gjorde en flott Kata Bassai Dai og vant overlegent, og sikret seg bronsjemedalje. Julian i sin bronsefinale møtte en utøver fra Mizuchi Karateklubb fra Bærum. Julian gikk også Bassai Dai men måtte se seg slått.

I tillegg stilte Richard W. Erichsen i Kumite. 8 stykker var påmeldt og det ble spennende. I første runde hadde motstanderen trukket seg så Richard var alt i semifinale. Der møtte han en dyktig utøver fra Mizuchi Karateklubb. Richard kjempet tappert og fikk kjenne flere harde treffer fra motstanderen, men Richard var tøff og kjempet og plukket flere poeng. Til slutt vant han 5-2 og var klar for finale! Der møtte han også en utøver fra Mizuchi Karateklubb. Det var en stund jevnt, men motstanderen plukket poeng på Richard som til slutt måtte se seg slått 0 - 2, men sølvet var imidlertid sikret!

Alle guttene trener jevnt og har talent. Vi gleder oss til å se dem utvikle seg videre. Det endte dermed med to medaljer til Sakura Karateklubb i dette årets Junior Norgesmesterskap – en sølv og en bronse, og begge til en storfornøyd Richard W. Erichsen

  -  Les mer i Akersposten
 på nettet
 

Skrevet av Arne Wallann
Bilder: Henriette og Øistein Haagensen

jr.-nm-2009---rikard-erichsen-mawashigeri.gif

jr.-nm-2009---richard-erichsen-kamp.gif