By Plimun Web Design

 

Det ble avviklet Norges Kampsportforbunds landslagssamling nr. 2 for kata fra fredag 01. til lørdag 02.oktober 2010. Denne gangen var det 20 landslagsutøvere og 8 trenere klubbtrenere og som alltid var landslagsansvarlig trener Sensei Robert Hamara (6. Dan), som også er vår faste sensei i Sakura Karate Klubb. Deltagerne var både lokale og langveis reisende. De kom fra Stavanger, Tresfjod, Narvik, Haugesund, Sarpsborg, Drammen og Sakura KK. Vi fra Sakura KK var Martin von Hafenbradl (1. Dan), Richart Erichsen (1. kyu), Arne Wallan (2. Dan) og Christian Haagensen (1. Dan), med coach og trener Øistein H. Haagensen (1. Dan). Coach Marianne Erichsen (1. kyu) var også med på fredagen.

 

På fredagen ble det avholdt tester på Olympiatoppen og på Ullevål Stadion. Testene inkluderte 40m/100m og 600/3000 meter, som ble utførte på Olympiatoppen, like ved Sognsvann. Alle gjennomførte testen og virket godt til mote da vi dro ned til Ullevål for å utføre benkpress og dipps. Ingen ble presset til å prøve noe som ikke var forsvarlig, noe jeg mener er et kjennetegn på et bra opplegg. Alle prøvde å hjelpe utøverne, som utførte testene til å yte sitt beste, uansett hvilken klubb de tilhørte. Etterpå fikk vi informasjon om videre trening, treningsmengde og treningsdagbøker, i tillegg til stevner og mål. Vi avsluttet dagen 21.30 og dro hjem/ på hotellet for å hvile oss til dagen etter.

 

Lørdagens trening startet 10.00 på Grindbakken, som er klubbens sin vanlige dojo. Så ble resten av testene avholdt som innebar spenst (høyde hopp med og uten svikt), lengde (statisk hopp fremover og statisk tresteg), og sit ups. Alle var veldig oppmuntrende i forhold til hverandre som skaper et godt grunnlag for videre samhold og lagfølelse på landslaget. Etter en kort pause startet kata treningen. Der ble alle tatt ut for å vise kata’er foran Sensei Hamara. Vi fikk god og konstruktiv tilbakemelding og beskjed om hva vi skulle øve til neste samling. Alt var selvfølgelig med samarbeid med trener/ coach. Til slutt hadde vi oppvisning hvor alle fikk vise sin egen kata. Sensei Hamara har erfaring i ganske mange stilarter, og kunne gi verdifulle tilbakemeldinger, uansett hvilken kata som ble gått. Samlingen ble avsluttet på ettermiddagen, så de som kom langveisfra ikke kom for sent hjem.

 

Dette har vært en positiv og konstruktiv helg, som jeg og alle andre på landslaget kan dra nytte av i fremtiden. Sensei Hamara har laget et profesjonelt opplegg som passer for alle aldersgrupper på landslaget. Det var utrolig morsomt å møte andre med samme interesse og se på andre stilarter og kata’er! Vi gleder oss veldig til neste samling i begynnelse av november. Deltagerne fra SKK gjorde gode kata, som vi skal perfeksjonere videre i opplegget!

kata-landslagstrening-2.10.2010.gif

 

Skrevet av Christian Haagensen
Bilde: Øistein Haagensen