By Plimun Web Design

 istanbul-open-2008---christian-celina-og-arne.gif19.10.2008 :: Fredag 10. til 12. oktober var det Istanbul Open i Tyrkia. En gjeng fra Sakura drog nedover allerede onsdag slik at vi fikk tid til å oppleve litt av Istanbul også. De som drog var: Celina (kata og kumite jenter kadett) og Leyla (lagleder), Christian (kata og kumite gutter kadett) og Øystein (Coach), Sensei Robert (dommer) og Arne (kata herrer individuelt).

Vi fikk en kjempeflott tur mye takket være Leyla som er fra Istanbul, og dermed hadde mange gode tips og som ikke minst snakket språket.

Sportslig var dette et stevne med høyt internasjonalt nivå. I tillegg var det pengepremier i de voksne klassene noe som gjorde det interessant.

Fredag var første dag vi var i aksjon. Christian og Celina skulle først gå kata og senere på dagen kumite. Dette var Celinas første store internasjonale stevne og med kort treningstid til ny kata var det en del nerver. Hun gikk en god kata Jion, men det holdt ikke. Motstanderen tapte igjen senere slik at det ble ingen rekvalifisering på Celina. Christian gikk Kanku Dai i sin første runde, men det holdt dessverre ikke her heller. Motstanderen til Christian tapte også senere slik at det ble ikke noen rekvalifisering. Så litt senere var det klart for kumite. Celina var først ute. Hun møtte en tyrkisk jente i første runde, og etter full tid stod det 0-0. Det gikk til forlengelse og også etter dette stod det 0-0. Deretter dømte dommerne for den tyrkiske jenta som vinner. Det ble ingen rekvalifisering. Christian møtte også en tyrkisk utøver i sin første runde. Christian gikk godt, men måtte til slutt se seg slått. Det ble heller ikke her noen rekvalifisering. Begge utøverne gjorde greie prestasjoner, men har en del å jobbe med videre frem mot Junior NM i slutten av november.

Søndag var det Arne sin tur i kata. Som i German Open var det et sterkt felt som stilte. Arne møtte en utøver fra Iran i første runde. Det ble tap. Det var en god utøver så vi håpet han skulle komme til finalen slik at vi fikk rekvalifisering. Dessverre tapte han i kvartfinalen så da var det over også for Arne.

Idrettsmessig høstet vi masse god og nyttig erfaring, samtidig som vi finner flere momenter å jobbe med fremover.

Skrevet av Arne Wallann

 


08.10.2008 :: Denne helgen skal Sakura Karate Klubb delta i Istanbul Open.
Dette er et stort arrangement, og stevnet blir regnet som et oppkjøringsstevne før VM i Tokyo for mange i verdenstoppen. Det er en pengepremie pot på 87.000 US dollar som tiltrekker seg stor deltagelse. Stevne går over tre dager fra 10. -12. oktober 2008.

 

Klubben sender denne gangen 3 av våre utøvere og selvfølgelig vår sensei Hamara som dommer. De som drar til Tyrkia er:

Celina Øier – kata og kumite jenter kadett

Christian Haagensen – kata og kumite gutter kadett

Arne Wallann – kata herrer senior

 

 

Leyla Øier - lagleder

Øistein Haagensen – coach

Robert Hamara - dommer

 


Troppen drar til Tyrkia på onsdag 8 oktober. Først ut på fredag går de yngste utøverne Celina og Christian, mens Arne Wallann er klar for kata konkurranse på søndag.
 

 

 

Vi ønsker alle deltagerne lykke til og god tur til Tyrkia!


Les mer her


Skrevet av Dominika Hamara