By Plimun Web Design

Nå er år 2008 over. Sakura Karate Klubb har hatt et flott karateår. Vi vokser og blir stadig flere. Vi har nå fått en stabil gruppe for viderekommende. Klubben har hatt et bra konkurranseår. Vi begynner å få en fin utøver gruppe for de yngre i klubben som er hyggelig å se. Vi har vært med på mange stevner dette året både regionalt, nasjonalt og i utlandet. Det er ennå ikke mange gull, men det blir bare bedre og bedre, og enda bedre skal det bli!

 

scandinavian_open_2008_-_original.jpgDet hele startet i januar 2008 med Scadinavian Open som klubben selv arrangerte. ”Teknisk arrangør Sakura Karate Klubb hadde lagt ned et kjempearbeid og jeg vil på vegne av Karate Seksjonen rette en stor takk til klubben som er villig til å påta seg dette ansvaret. At også TV2 viste interesse sier kanskje sitt.”  - sa Kjell Sivertsen, leder i NKFs Karate Seksjonen.

Les mer på nettsiden til NKF: Scandinavian Open et mini VM i karate

 

 

arne_wallann.jpgDette året fikk vi en ny norgesmester i klubben. Arne Wallann vant Norgesmestertittel i kata herrer under Senior NM i Helsethallen 5. april. Dette var en stor suksess både for Arne og ikke minst for klubben.

Les mer her:
Arne Wallann - Norgesmester i karate 2008
 


KRØ Regionsmesterskap 2008. Dette året fikk vi to nye regionsmestere i kata. Arne Wallann bekreftet med RM - tittelen at han er den beste katautøveren i seniorklasse i Norge, mens Christian Haagensen fikk sin første RM - tittel for kadetter.
 

Arne Wallan og Christian Haagensen sammen med coach Øistein Haagensen dro på Sakuraguttetur til Apeldoorn i Nederland for å delta på KOI internsjonalt stevnet. Arne ble dessverre slått ut av en god nederlandskutøver i kataklassen. Christian vant bronsemedalje i kataklassen for kadetter.


009_-_max_jnsson_-_sakura_kk.jpgFør sommerferien startet hadde vi gradering og stevne i klubben.
Max Jönsson graderte til 1 dan.


Men vi kunne ikke starte sommerferien uten en ordentlig avslutning. Vi møttes til sommeravslutning som vi kan takke familien Aschehoug for. Britt Jorunn, Leiv og Christian inviterte oss på hagefest med grilling og trampolinemoro for både store og små.

 

latina_koi_world_cup_2008_20080702_sakura.jpgSommeren 2008 dro en nokså stor Sakura tropp til litt varmere strøk for å delta på KOI Sommerleir denne gangen i Latina i Italia.

Etter treningsøktene var det tid for konkurranse.

Emma Brattlund Klein fikk tredje plass i kumite klassen for jenter 8-12 år. Henriette Haagensen fikk også tredje plass i kumite for jenter 11-12 år. Begge deltok også i kata men kom ikke på pallen denne gangen.

Christian Haagensen gikk 3 runder i kata og måtte se seg slått av gutten fra Russland som vant hele klassen hvor det stilte mange deltagere. Christian gikk også kumite og ble slått ut i bronsefinalen. Christian var heldig og fikk være med på et blandet kumite lag for gutter 14-15 år sammen med to gutter fra Skottland, og de tok bronsemedaljen i denne klassen.

latina_koi_world_cup_2008_20080701_sakura1.jpgPå senior siden imponerte Andreas Brattlund med å gå Jion kata som han gjorde for første gang. Arne Wallann møtte en tøff utøver fra Egypt i andre runde og røk dermed ut av konkurransen. Det var veldig høyt nivå på kata konkurransen denne gangen og det var veldig mange deltagere i herre klassen på kata. 

Øistein Haagensen var klubbens og KOI sin fotograf og stilte også opp på treningsleieren. Men det viktigste er kanskje å nevne at han også stilte opp som utøver i klassen for "voksne gutter". Dominika Hamara fungerte som coach på stevnet.

Dette var en vellykket treningsleir og ferietur! Håper vi får med enda flere til neste sommer for det var absolutt verdt å være med.I slutten av august arrangerte Sakura et stevne for det norske lkarateandslaget. Meldingen om at vi skulle arrangere dette kom litt sent, men alle som kunne stilte opp og vi hadde god hjelp til å gjennomføre stevnet. Det var landskamp mellom Frankrike, Tyskland, Sverige, Danmark, Findland og Norge. Stevnet var godt gjennomført og alle nasjonene dro hjem fornøyde.
Les mer her: Vellykket karate kick off til VM i Tokyo.
 

Gjennom hele sommeren var noen av oss flinke til å stille på alternativ sommertrening. Det ble mye løping og katatrening ute.

 

Vi startet opp igjen inne i begynnelsen av september.  26. september 2008 gikk turen til Tyskland og German Open hvor Arne Wallann deltok som eneste Sakura utøver.
Les mer her:
Arne Wallann deltar i German Open


Oktober var en travel måned med mange konkurranser for Sakura
Først gikk turen til Karlstad i Sverige. Her var de yngste med å konkurrerte.
Les mer her:
Sakura til Heian Cup i Sverige

 

istanbul-open-2008---christian-celina-og-arne.gifEn uke senere dro Arne Wallann, Christian Haagensen og Celina Øier til Istanbul Open for å delta på et av sesongens største internasjonale stevner. Dette var et oppkjørings stevnet for mange utøvere som senere skulle være med å delta på VM i Japan. Det ble dessverre ingen medaljer for våre utøvere, men de kom tilbake med mange erfaringer.
Les mer her:
Sakura til Istanbul Open 2008

 

19 oktober 2008 deltok tre av våre yngre lovende utøvere på MiniCup på Strømmen. Emma Brattlund Klein, Henrik Fennefoss og Helene Jenssen som deltok for første gang på stevnet gjorde en god innsats. Det ble en tredje plass for Emma i kata klassen for jenter.
Les mer her:
Sakura til MiniCup i helgen

 

9. november 2008 var det arrangert Minicup II på Oppsal Arena i Oslo. Sakura Karate Klubb stilte med tre utøvere alle klare for både kata og kumite. Sammen var de også Sakura Dream Team i kata lag konkurransen.
Les mer her: MiniCup II på Oppsal Arena i Oslo  

 
rc_i_asker.jpg15 november 2008 var det regional stevne i Asker. Der gjorde Sakura en kjempeinnsats. Det var en god oppkjøring for våre juniorer som skulle delta på NM i Stavanger to uker senere.

Les mer her: Regions Cup II i Asker 

29. november 2008 ble det arrangert NM i karate for junior, kadett og ungdom i Stavanger. Sakura sendte tre utøvere. Richard Erichsen stilte i Kata Gutter Ungdom og Kumite Gutter Ungdom. Celina Øier stilte i Kata Jenter Kadett og Kumite Jenter Kadett. Christian Haagensen stilte i Kata Gutter Kadett og Kumite Gutter Kadett.

007_-_tommy_haraldsen_-_sakura_kk.jpgEtter en god innsats fra alle tre ble det en sølvmedalje for Christian i kumite og en bronsemedalje til Celina også i kumite klasse.

Les mer her: Sølv og bronse i Junior NM 2008

  

Årets gradering i desember gikk flott. Klubben begynner å få flere avanserte og det er gøy å se flere brunebelter på trening sammen med svartbelter.
Tommy Haraldsen ble graderte til 3. Dan.


 

 

011_-_istein_haagensen_-_sakura_kk.jpgMed dette vil jeg takke styret som har stått på hardt i år. Spesiell takk til Øistein Haagensen og Kjell Kallseter som har vært med å holde Sakura oppe dette året. Øistein har stilt opp som coach, instruktør og fotograf. Uten hans hjelp hadde noen av oss ikke kunnet kommet på trening. 010_-_kjell_kallseter_-_sakura_kk.jpgTakk at han holder oss friske og raske.
Kjell har stått på for klubben og man kan alltid regne med at han stiller opp når det trengs, med godt humør som smitter over på oss andre.
Spesiell takk til klubbens coacher: Dominika Hamara, Arne Wallann, Leyla Øier, Marianne Erichsen, Andreas B. Klein som har vært med og fulgt opp klubbens yngste på stevner.
Jeg vil også takke alle medlemmer og foreldre som har vært med og hjulpet til under arrangementer som har vært arrangert av klubben.

 

Tusen takk for i år og jeg ønsker alle et godt nyttår, og ikke minst et kjempegodt karateår!

 

Robert Hamara

Leder i Sakura Karate Klubb

Oslo, 31. desember 2008   
Bilder: Øistein Haagensen