By Plimun Web Design

Kristiansand Karateklubb hadde invitert Sensei Robert Hamara 6.Dan og Norgesmester Arne Wallann2.Dan til å holde et treningsseminar helgen 9-10. oktober. Treningsleiren var arrangert av Sensei Erik Støen og åpen for alle som ønsket å få mer kunnskap om stilarten Shotokan.

Fredag var det en økt på 2 timer hvor Sensei Hamara gikk igjennom noe historie og grunnleggende filosofi om Shotokan. Så var det kihon i zenkotsu-dachi og kokutsu-dachi og blant annet med fokus på teknikkene gedan-barai, mae-geri og shuto-uke. Deretter var det nøye gjennomgang av kata Taikyoku Shodan, Heian Shodan, Heian Nidan og Heian Sandan, samt forklaringer, demonstrasjon og bunkai til disse kata’ene. Etter treningen drog gjengen til restaurant Mother India i byen og spiste en herlig middag.

Lørdagens økt var på 2,5 timer og startet med en lang god oppvarming med påfølgende tøying, og fokus på viktigheten av tøying og smidighet. Så var det mer kihon nå med fokus på yoko-geri og mawashi-geri, typiske spark for Shotokan. Deretter ble gruppen delt i to hvor Sensei Hamara tok seg av utøverne opp til blått belte og gjennomgikk kata Heian Yondan og Heian Godan. Gruppen med brune og sorte belter ble med Arne og gjennomgikk teknisk utførelse av Shotokan shitei kata’ene Jion og Kanku Dai. Til slutt var det anledning til å stille spørsmål og komme med kommentarer, noe som passet perfekt etter et treningsseminar hvor mye karate ble gjennomgått. En berikende helg for alle som var med.

Skrevet av Arne Wallann