By Plimun Web Design

Lørdag 26.november ble Norgesmesterskap for lag avholdt i Jåttå-hallen i Stavanger. Dette var lag-NM for ungdom, kadett, junior og senior. Arrangør var Stavanger Karateklubb, som gjorde en fin jobb.

Sakura Karate Klubb sendte et junior-lag bestående av Christian Haagensen, Richard Erichsen og Julian Aaserud. Guttene stilte i kategorien lag-kumite junior og lag-kata åpen klasse. Arne Wallann var med som coach og Sensei Robert Hamara og Øistein Haagensen var med som dommere. Et rent lag-NM er noe som arrangeres for andre året. Deltagelsen er ikke så stor, men vi håper etter hvert flere lag slutter opp om lag-konkurranse da det byr på god underholdning.

Våre gutter startet dagen med lag-kumite. Her stiller tre utøvere på hvert lag. En og en utøver går mot hverandre. Det trengs seier i to kamper for å vinne lag-kampen. Det er også mulig å stille bare med to utøvere men da er en av kampene allerede tapt, og man er nødt til å vinne begge kampene for å vinne. Stavanger Karateklubb var motstander, og de stilte med to utøvere. Dermed stod Sakura med en seier i sin favør før kampene startet. Christian var først ut av våre tre gutter. Ved å vinne sin kamp ville det holde til å vinne lag-kampen og gå til finalen. Christian brukte litt tid til å komme inn i kampen, og det var to gode utøvere som møttes. Stavanger-gutten gikk etter hvert i ledelsen med to poeng. Deretter begynte Christian å hente opp igjen forspranget og gjorde en flott jobb. Christian klarte å dra ifra og ledet 6-3. Men mot slutten scoret Stavanger-gutten med et hodespark og det stod 6-6 i poeng ved full tid, uavgjort. Så var det Julian sin tur. Han møtte en motstander som hadde raske spark. Julian kjempet men det ble for tøft og ved full tid stod det 8-1 i poeng til Stavanger-gutten. Dermed hadde begge lagene en seier hver en uavgjort. Det ble en dommeravgjørelse at det skulle gås en kamp til. Richard stilte for Sakura og møtte gutten som vant mot Julian. Richard kjempet tappert, men ved full tid stod det 6-0 i seier til Stavanger. Dermed gikk Stavanger til finale og Sakura fikk 3. plass.

Senere på dagen var det klart for lag-kata herrer. Det var kun to lag som stilte så det var en ren finale. Også i kata møtte Sakura-guttene et lag fra Stavanger. Stavanger-laget bestod av tre senior-utøvere. Sakura-guttene gjorde en meget god utføring av kata Jion, men Stavanger laget var noe bedre og det ble tap.

Alt i alt en fin prestasjon og en god erfaring for våre gutter.

Les mer på nettside til Kampsportforbundet

Skrevet av Arne Wallann
Bilde: Øistein Haagensen