By Plimun Web Design

Sakura KarateKlubb stilte med 5 lag i NM som foregikk i Persbråten Idrettshall i Oslo 27. november 2010. Det var 123 påmeldte utøvere til 41 lag fra 11 klubber. Det ble en 1. plass, tre 2. plasser og en 3. plass til Sakura KK.

Det var gøy med lagkata sa alle utøvere som var med. Sakura Karateklubb var arrangør for dette vellykkede stevnet og vi hadde en fin heiagjeng med.

Vi hadde 2 lag med i gruppen Kata Gutter Kadett (14-15 år) og 1. laget gikk helt til topps etter å ha slått 2. laget knepent 3-2. 2. laget til Sakura KK gikk mot Tiger KK i første runde og gikk sin beste lagkata noen gang (på den drøye måneden de har trent) og som de vant 4-1. Da det var få lag med gikk 1. laget rett til finalen. De gikk en stødig lagkata og de slo 2. laget som ikke var fullt så koordinerte i sin nest beste lagkata. 1. laget besto av Torjus Klafstad, Martin von Hafenbradl og Julian Aaserud og 2. laget besto av Eilert Berre Ellefsen, Joachim S. Myhre og Richard W. Erichsen. Flott innsats gutter!

Men det var også morsomt for oss at vi klarte å stille med to lag i gruppen Kata Herrer Åpen klasse. 1. laget var et ungt lag bestående av Arne Wallann (31), Christian Haagensen (16) og Martin von Hafenbradl (16). De kunne ikke hamle opp mot et sterkt lag fra Stavanger men fikk en 2. plass. 2. laget til Sakura er en gjeng "old boys" som ikke til vanlig konkurrerer, bestående av Øistein Holm Haagensen (49), Tommy Haraldsen (39) og Andreas Brattlund Klein (40). Det ble en 3. plass. Sporty at dere stilte opp gutter!

Dette er første gang vi stiller på lagkata i NM, og etter bare en drøy måneds samtrening må man bare ta av seg hatten for hva dere har klart å få til på så kort tid gutter! Stå på videre! Vi vil se dere på mattene i NM til neste år også.

Vi hadde også med oss et lag i kumite, Gutter Kadett (14-15 år) bestående av Richard W. Erichsen, Martin von Hafenbradl, Eilert Berre Ellefsen og Julian Aaserud i reserve. Her er det det laget som vinner 2 av 3 runder som går seirende ut. Vi møtte tøff motstand mot Mizuchi KK. Richard var først ute av våre og møtte en motstander som var for hardhendt og fikk straffepoeng mot seg gang på gang. Det resulterte i noen tøffe trefninger, men Richard holdt stand og vant sin runde 3-0. Deretter var det Martin sin tur. Her var det også flere for tøffe trefninger og begge fikk straffeprikker. Martin tapte sin runde 6-0. Da var spenningen stor. Vant vi siste matchen ville vi gå seirende ut av konkurransen. Eilert kjempet tappert men måtte til sist se seg slått 3-0. Det ble en flott sølvmedalje på gutta våre.

karate-nm-2010---sakura-teams.gifVil samtidig få takke alle som var med på å få dette stevnet vel i havn. Vi er en flott gjeng som vi kan være stolte av!

Tekst: Marianne Erichsen
Bilder: Celina Øier