By Plimun Web Design

En strålende fornøyd Arne Wallann (31) fra Sakura Karateklubb, Holmenkollen, vant overlegent  kata (kamp mot en tenkt motstander) i karate i Senior klassen i NM i helgen.

karate-nm-2011---arne-wallann-og-robert-hamara-webside.gifArne Wallann fra Sakura KK hadde forventningspresset på seg. Han vant gull i NM i 2008 og 2009 men måtte ”nøye seg med” sølv i fjorårets NM. Han var derfor svært revansjelysten i år. Han visste han var god nok til å vinne, men i et slikt mesterskap må alt klaffe. Han vant alle de tre innledende rundene og forventningspresset økte. De innledende rundene gikk på Domus Atletica ved Ullevål Stadion på formiddagen. Finalen for seniorene gikk på UBC’s konferansesal på Ullevål Stadion om kvelden. Det var derfor en ekstra påkjenning å gå finalen. Men Arne Wallann var tilsynelatende rolig før finalen. Dypt konsentrert og fokusert på den oppgaven som han sto overfor.

Da finalen omsider kom i gang var det hans motstander, Chiu Wai Mickey Yip, fra OSI KK, som først skulle gå sin kata. Denne gikk han meget bra. Det var derfor med stor spenning Wallann gikk ut på matten for å utføre sin kata. Han visste at han måtte gjøre sitt aller beste for å vinne denne duellen. Det var nå Wallanns tur. Målrettet gikk han ut på matten. Dypt konsentrert og fokusert på den oppgaven han nå stå overfor. Han pustet dypt inn og kataen var i gang. Med sikre bevegelser og kraft i slag og spark utførte han sin kata mot en tenkt motstander.  Fin rytme – og utrolig fokusert gikk han en fantastisk kata.

Kataen var lang, men omsider var han ferdig. Fem dommere skulle gi sine stemmer. Resultatet kom. Helt entydig. Arne Wallann fikk alle dommernes stemmer. Og gullet var et faktum.

GRATULERER!

Sakura karateklubb, Holmenkollen, hadde med 7 utøvere til NM i karate som ble avholdt i Domus Atletica i helgen, 19. mars 2011.

Sakura Karateklubb høstet mange medaljer. Foruten gullet til Arne Wallann (31) i kata, ble det sølv til Christian Haagensen (16) i kata og bronse i kumite (kamp). Bronse fikk også Richard Erichsen (15), Eilert Berre Ellefsen (15) ogkarate-nm-2011---medaljevinnere-fra-sakura-kk.gif Martin von Hafenbrädl (15) i kumite (kamp) i hver sine vektklasser. Alle fra Sakura KK.

Christian Haagensen gikk to innledende runder i kata som han vant med god margin. Han var flere klasser over de andre utøverne og utførte sine kata med styrke og presisjon. I finalen skulle han møte Ghopi Srikanthan fra Narvik KK. En meget sterk kata utøver. Christian Haagensen måtte dessverre se seg slått 4-1 i finalen, men han gikk en fin kata og var meget stødige i sine hopp. Det ble en flott sølvmedalje!

Foruten de ovennevnte var også Fahim Azimi (18) og Torjus Klafstad (15) fra Sakura Karateklubb med. Fahim som kun har trent karate i et drøyt halvår gjorde flere flotte kata. I bronsefinalen tapte han knepent 2-3. Vi kommer nok til å se mer fra ham i tiden fremover.

Det var for andre gang at Norges Kampsportforbund arrangerte norgesmesterskap for semikontakt, fullkontakt kumite, shobu ippon kumite og kata i ett og samme mesterskap noe som igjen ble en stor suksess. Det deltok 306 utøvere (374 starter) i fra 61 klubber. Det var Sakura Karateklubb sammen med OSI KK som sto for det vellykkede arrangementet. 

Tekst: Marianne Erichsen
Bilder: Celina Øier