By Plimun Web Design

Lørdag 3. mars 2012 ble Regionalt Stevne II for kadett, junior og senior avholdt i Grålumshallen i Sarpsborg. Sakura stilte som vanlig med flere utøvere. De som stilte fra klubben var: Richard Erichsen, Christian Haagensen, Julian Aaserud, Sarunas Sokolovas, Torjus Klafstad, Eilert Ellefsen, og Joachim Schaug Myhre.

Dette var siste stevnet før Norgesmesterskapet om to uker, så det var en god oppkjøring mot dette. Denne gangen var kata-klassene flyttet til ettermiddagen og kumite til morgenen, noe som er uvanlig.

Først ut var Christian og Richard i klassen kumite gutter junior -65kg. Her var det et sterkt felt med flere gode utøvere. Christian var først ut og møtte en utøver fra Troll KK i første runde. Dette gikk fint, Christian kontrollerte og vant 5-0 ved full tid. Richard hadde walk-over og startet rett i semifinalen. Der møtte han en dyktig utøver fra Mizuchi KK som var ett nummere for stor. Richard kjempet men det ble tap. Christian møtte også en dyktig utøver i sin semifinale, fra Vågsbygd KK. Det er en utøver Christian har slått på stevne før, men denne gangen gikk seieren andre veien. Det ble en tøff kamp og Christian kjempet, men det ble tap. Christian havnet deretter i bronsefinalen. Også denne kampen ble jevn, mot en utøver fra Tiger KK. Christian kjempet men begynte nok å kjenne kjøret, og det endte med knepent tap.

Julian stilte i klassen kumite gutter junior +65kg. Det er gledelig å se at antall deltagere på stevner generelt begynner å ta seg opp, og i denne klassen var det hele 22 stykker påmeldt. Julian møtte en utøver fra Tyholmen KK i første runde. Utøveren var veldig bevegelig og det ble vanskelig for Julian å henge på. Julian kjempet men det endte med tap. Motstanderen tapte neste runde og det ble dermed ikke mulig for rekvalifisering for Julian.

Så var det Sarunas sin tur i klassen kumite herrer senior +75kg. Sarunas er en relativt ny utøver i klubben vår, som har en del erfaring fra før. Han imponerte alle med å trolig gå stevnets korteste match. I første runde møtte han en utøver fra Grimstad KK. Med flere fine teknikker og spark var motstanderen slått på teknisk knock-out på 15 sekunder (med en ledelse på 8 poeng vinner man kampen på teknisk-k), kampen endte 9-0. Neste runde var semi-finale. Der ble det jevnere, mot en utøver fra Troll KK, men det ble seier. I finalen møtte Sarunas en veldig lang utøver. Likevel ble det blant annet flere fine spark mot hodet, og en flott feie-teknikk med oppfølging. Sarunas kontrollerte og vant komfortabelt.

Så var det kata-klasser på ettermiddagen. Junior-guttene våre går alle i samme klasse; kata gutter junior. Av 8 deltagere var 6 våre. Dette var Torjus, Eilert, Richard, Julian, Joachim og Christian. Fra sist stevne i februar har vi jobbet med flere elementer, som viste resultater nå. Alle guttene viste fremgang og viste gode kata. I semi-finalen møtte Richard en god utøver fra Tiger KK, det ble jevnt men Richard vant 2-1 i flagg. Christian og Julian møttes i den andre semi-finalen. Denne vant Christian. I første bronsefinale møtte Eilert utøveren fra Tiger KK. Eilert gikk bra, men det ble tap. I den andre bronsefinalen vant Julian over Joachim. I finalen var det Richard og Christian som skulle gjøre opp. Richard gikk Bassai Dai og Christian Kanku Dai. Det ble seier 5-0 i flagg til Christian.

Sakura Karateklubb gratulerer utøverne våre med gode prestasjoner.

Skrevet av: Arne Wallann