By Plimun Web Design

Lørdag 29.mars ble årets Norgesmesterskap i Karate avholdt i Haukelandshallen i Bergen. Stevnet var et av de største NM noensinne med 649 utøvere fra 65 klubber. Stevnet ble arrangert av Norges Kampsportsforbund og Bjørgvin Karateklubb.

 

Sakura Karate Klubb stilte med en stor tropp med Shihan Robert Hamara som dommer, Øistein Holm Haagensen som dommer, Dominika Hamara Brattlund Kleinsom lege og Noura Gheziel Løken (12 år) i klassen Kata Jenter Ungdom, og i Kumite Jenter Ungdom. I tillegg stilte Sakura med 6 utøvere i klassen Kata Herrer  Senior (18+ år); Christian Pøhl Holm Haagensen, Richard Erichsen, Fahim Azimi, Julian Aaserud, Andreas Brattlund Klein, og Arne Wallann. Christian, Fahim og Arne skulle i tillegg gå i en egen Shotokan-NM-klasse både individuelt og i lag. Christian studerer for tiden i England og har måttet klare seg treningsmessig uten oppfølging av Shihan Robert Hamara. Han har heller ikke fått trent under gode forhold. Det var dermed en viss spenning knyttet til årets konkurranse for hans del. I fjor fikk han sølvmedalje i NM finalen der Arne vant. 
Kaeare NM 2014 - Sakura Team web

Først ut var Noura i kata. Hun vant sine innledende runder, men i finalen møtte hun en flink utøver fra Mizuchi Karateklubb. De gikk relativt jevnt og det ble knepent tap 4-1. Dermed kan vi gratulerer Noura med flott annenplass og sølvmedalje i hennes første NM! Så kom kumite (kamp). Noura vant innledende runder 5-0 og 7-3, men det ble tøft i finalen. Kampen endte med 4-1 til motstanderen. Men dermed ble det også her en velfortjent andreplass og enda en sølvmedalje til Noura!

I Kata Herrer Senior var det 17 deltakere i år - største klassen i NM. Sakura sine utøvere gjorde en flott innsats i de innledende rundene og til slutt endte Christian i Bronsefinale, og Fahim møtte Arne i Superfinale senere på kvelden. Christian gikk seirende ut av sin bronsefinale. I Superfinalen vant Arne sin fjerde norgesmestertittel på rad og 3 fornøyde Sakurautøvere kunne klatre opp på premiepallen foran en fullsatt tribune i Haukelandshallen. 
Karate NM 2014 - Kata Herrer Senior web

I Shotokan-klassene gikk Fahim i 3.-1.Kyu-klassen (brune belter), og Arne og Christian gikk i Dan-klassen (sorte belter). Fahim vant sin klasse og ble dermed Shotokan-NM-mester i 3.-1.Kyu-klassen. Både Christian og Arne gikk ut i innledende runder.

Så skulle Sakura gå "Herre lag-kata" i Shotokan-klassen. I denne konkurranseformen avgjøres konkurransen med poeng fra dommerne. Sakura gikk en god kata i sin finale og fikk nest mest poeng, og dermed sølv.

Sakura Karate Klubb gratulerer alle sine utøvere, og  takker dommere og lege med innsatsen i årets Norgesmesterskap. Det ble 2 gull, 4 sølv og 1 bronse. Vi ønsker også Sakura laget lykke til i lag og individuell konkurranse i Nordisk mesterskap.

Skrevet og bilder: Øistein Haagensen