By Plimun Web Design

Lørdag 27.april 2013 ble det avholdt Regionsmesterskap for østlandet i Remmenhallen i Halden. Mesterskapet ble godt arrangert av Halden Karateklubb. Sakura Karateklubb stilte som vanlig med mange kata-utøvere, samt vår Shihan Robert Hamara som dommer. I junior-klassen kata stilte Richard Erichsen, Torjus Klafstad og Eilert Ellefsen. I senior-klassen stilte Fahim Azimi og Richard Fossum

RM 2013 - Fahim og Richard
Først ut av juniorene var Torjus, som møtte en utøver fra Tiger Karateklubb. Det ble tap. Gutten fra Tiger møtte deretter Eilert i semi-finalen, og Eilert tapte. Begge Sakura-guttene gjorde gode kata Jion, men det holdt altså ikke til finale. I stedet møttes Torjus og Eilert i bronsefinalen, og den vant Eilert. Eilert har hatt pause fra karate et drøyt halvår så det var greit å få prøvd seg på matta igjen. På Richard sin side av trekningen møtte ikke motstanderen så Richard gikk rett til finalen hvor han møtte gutten fra Tiger. Richard gikk en fin kata Kanku Dai, men det ble tap og sølv. 

I senior-klassen var det bare tre utøvere med, Fahim og Richard, samt en utøver fra Trondheim Shotokan Karateklubb. Richard Fossum var med på sitt første stevne og var spent. Richard var først ut mot utøveren fra Trondheim, og gikk en fin Heian Shodan, men det ble tap. I finalen gikk Fahim en bra kata Enpi mot utøveren fra Trondheim. Fahim vant 4-1 i dommerflagg, og ble dermed dette års regionsmester. Sakura Karateklubb gratulerer sine deltagere med innsatsen. 

Skrevet av Arne Wallann