By Plimun Web Design

Etter å ha vunnet NM for lag i desember fikk Christian Haagensen, Fahim Azimi og Arne Wallann sjansen i kata-lag herrer i Paris Open som ble avviklet på lørdag 19. januar 2013. Sammen med guttene reiste også Shihan Robert Hamara som er internasjonal WKF-dommer.

Stevnet ble holdt i Stade de Coubertin i Paris som det blir hvert år. Det er et enormt stevne med meget høy kvalitet som tiltrekker seg utøvere fra hele verden.  Guttene har jobbet mye med kat- lag siden NM og skulle gå kata-lag på søndag og individuelt på lørdag. I individuelt møtte guttene motstandere fra Russland og Frankrike. Innsatsen var greit, men det ble tap.
Søndag var det kata-lag og guttene skulle møte Tyskland i første runde. Det ble tap men vi fikk gode tilbakemeldinger etterpå. Tyskland tapte neste kamp mot Frankrike, som var semi-finalen, og det ble dermed ingen rekvalifisering på guttene. Shihan Hamara var matteansvarlig på en av de fire matteområdene, men dømte også flere enkelt-matcher og finaler.
Laget hadde en god opplevelse og fikk fin erfaring fra deres første kata-lag konkurranse internasjonalt. Vi jobber videre med detaljer. Frankrike vant klassen.

Skrevet av Arne Wallann

Hva synes guttene selv om stevnet:
Christian:
"Paris Open var, for min del, et utrolig lærerikt og opplevelsesrikt stevne. Å se kata og kumite, på høyt nivå, med egne øyne, innspirerer meg til å trene og lære mer om karate. Fart og kraft, men samtidig presisjon er elementer jeg kommer til å ta med meg videre i kata-karrieren. Lagkameratene mine var med på å gjøre turen til en fornøyelig og minneverdig hendelse. Jeg håper jeg får sjansen til å delta på lignende stevner i fremtiden etter mer forberedelse og erfaring."

Fahim:
"For min del var Paris open 2013 en opplevelse og erfaring utenom det vanlige. Dette var mitt første store prestisjefulle stevne i Internasjonal sammenheng, noe som bidro til at jeg fikk se verdenseliten med egne øyne. I klassen Kata Individual Senior gikk jeg kata empi mot en motstander fra Frankriket. Dette resulterte i tap 5-0. Bare det å gå Kata på ett såpass høyt nivå så tidlig i min karatekarriere har en iboende gevinst i seg selv. Jeg tar med inspirasjon og jobber målrettet videre med meg selv. Ved å studere internasjonale utøvere blir det tydelig at en må jobbe med å få samsvar mellom teknikk, kraft og hurtighet. Dette er de hovedelementene jeg tar med meg videre fra Paris Open 2013. Avslutningsvis vil jeg takke Shihan Robert Hamara for denne muligheten."

Arne:
"Paris Open er en opplevelse bare å se. Utøvere fra hele verden og meget høy kvalitet både på utøvere og selve arrangement. Veldig gøy å gå kata-lag i et stort stevne etter å ha jobbet mye med det de siste månedene. Hele turen og opplegget var topp. Fornøyd med det vi har fått til som lag på kort tid. I tillegg veldig gledelig at Shihan Robert var ganske fornøyd med kata-lag prestasjonen, da er også jeg fornøyd. En stor takk til Shihan Robert som har gitt oss denne sjansen."