By Plimun Web Design

Nord i Polen finner vi badebyen Sopot hvor Sakura var med på å arrangere 14. - 18. juli 2014 karateleir for andre gang. I år hadde Shihan Robert Hamara og Iwona Hamara overgått arrangementet sitt fra i fjord med over 120 deltagere på treningsleir, 104  konkurrerende, rundt 50 dommere og med Sakura teamet reiste 22 personer.

Training-Stage-Sopot-2014I tillegg kom det mange medlemmer fra Kristiansand karateklubb. Treningen gikk over 3 dager med 4 timer hver dag, med kurs i blant annet kihon, sports kumite og kata på høyt nivå med høyt graderte og kunnskapsrike sensei:  shihan Jaap Smaal (7.dan), sensei Waclaw Antoniak (7.dan) (president i det Polske karateforbundet) og sensei Rene Smaal (4.dan) (europeisk mester i kumite), for å nevne noen.

Utenom trening hadde Iwona og Robert arrangert middag på en polsk restaurant med nydelig tradisjonell mat og en omgang på skytebanen, hvor vi fikk prøve alt fra Glock til MP3 og MP5. For barna var kanskje et av høydepunktene bassengene og vannskliene i Aqua Park. Sayonora partyet var arrangert som en utendørs grillaften i fantastisk vær. Iwona og Robert guidet oss også gjennom gamlebyen i Gdansk, en sjarmerende bydel på verdensarvlisten med fabelaktig arkitektur og kunst.

Torsdag graderte Petter Merok og Fahim Azimi til 1. Dan i World Shotokan Ryu. I tillegg ble alle fra Sakura med kyu belter gradert. Vi gratulerer!

Som en avslutning på uken ble det arrangert Sopot Open med 64 deltakere/104 startende. Sakura teamet tok gull i lagkata med Christian Haagensen, Richard Erichsen og Fahim Azimi. Fahim vant gull individuelt i kata, mens Christian tok sølv og Richard vant bronse. I kata gutter tok Leo Holter sølv og Markus Haugaard bronse. Olav Merok, Erik Merok og Johan Hoff var også med på konkurransen.

Alt i alt en utrolig hyggelig og opplevelsesrik uke ispedd en passe porsjon med karateundervisning på et høyt nivå og en konkurranse med noe for alle som ville prøve ut nye ferdigheter.

Vi gleder oss alle til å komme tilbake til World Shotokan Ryu karate leir til neste år. Arigato Shihan Hamara og Iwona!

Sopot-2014---Guppebildet

Skrevet av Christian Haagensen
Bilde: Charlotte Haagensen