By Plimun Web Design

Karate-NM-2013---Kata-SeniorLørdag 16. mars 2013 var det Norgesmesterskap i karate. Stevnet ble avholdt i splitter nye Bærums Idrettspark på Rud. Mer enn 200 utøvere fra 51 klubber stilte i årets NM som gikk på 6 matteområder.

Sakura stilte med tre utøvere i klassen Junior Kata Herrer, og tre utøvere i klassen Senior Kata Herrer. I tillegg til en junior i kumite. Juniorguttene som stilte var Torjus Klafstad, Julian Aaserud og Richard Erichsen. Seniorguttene som stilte var Christian Haagensen, Fahim Azimi og Arne Wallann. Sakura stilte også med to dommere, Shihan Robert Hamara som overdommer og Kristoffer Normann som dommer. Det var også to coach’er med, Iwona Hamara og Marianne Erichsen, som gjorde en flott jobb og tok seg av det praktiske for utøverne.

Juniorguttene var først i aksjon, i kata, og det var et jevnt felt. 15 stykker stilte i klassen. Det endte denne gang dessverre uten kata-plassering for juniorguttene. Richard stilte i tillegg i kumite og der var det kun to utøvere i klassen slik at det ble en ren finale. Richard kjempet men det ble til slutt tap 4-2 og sølv til Richard.

Christian, Fahim og Arne har trent mye kata siden i fjor høst og hatt strålende resultater i konkurranser i Norge, med de tre første plassene i alle stevner de har stilt opp i. Det skulle nå bli spennende å måle seg mot resten av Norge. 13 stykker stilte i klassen. Christian gjorde gode innledende runder i sitt første NM som senior og kom seg helt til finalen. Fahim på sin side vant også alle sine innledende runder bortsett fra en, det var i semi-finalen mot Arne. Dermed skulle Christian gå finale mot Arne som har vært i ikke mindre enn 4 NM-finaler de siste årene. Fahim gikk bronse-finale som han vant med 5-0 i dommerflagg. Det var god stemning på finalene på ettermiddagen og det var mye folk og så på. Både Christian og Arne gjorde sin finale-kata godt men Arne vant med 5-0 i dommerflagg og tok dermed sin 4. individuelle NM-tittel! Styret i Sakura gratulerer alle deltakerne sine med innsatsen og gir ekstra ros til senior-guttene som kapret både gull, sølv og bronse i kata-klassen.

Karate NM 2013 - Team

Skrevet av Arne Wallann
Foto av Øistein Haagensen