By Plimun Web Design

Lørdag 13. april ble Nordisk Mesterskap 2013 avholdt på Domus Atletica i Oslo. Sakura Karateklubb og OSI sammen med Norges Kampsportforbund stod for arrangementet.

 

Det var et meget profesjonelt holdt arrangement, og tidsskjemaet ble holdt til punkt og prikke. Sakura KK fikk utrolig mye god tilbakemelding fra alle kanter. I Nordisk Mesterskap stiller alle de nordiske landene, og i tillegg Latvia og Estland som også er tatt med i organisasjonen. Alle nasjonene stiller med sine landslag. 

I Norges tropp stilte mange håpefulle både i kata og kumite. Fra Sakura Karateklubb var et trekløver tatt ut både i Kata Indidviduelt Herrer (+18 år) og Kata Lag Herrer, dette var Arne Wallann, Christian Haagensen og Fahim Azimi. Guttene som i høst vant lag-kata-klassen i Norgesmesterskapet for Lag, og som for ca en måned siden tok de tre første plassenei  kata i Norgesmesterskapet for individuelle klasser.

Det startet med individuell kata for guttene. Fahim var først ut. Han møtte den antatt sterkeste utøveren i klassen, en danske, og det ble tap for Fahim. Men dansken kom seg helt til finalen og det ble dermed rekval. Der møtte Fahim en svenske og det ble tap. Fahim har fått med seg mye karate på kort tid siden han dimitterte fra militæret i august i fjor, og har fortsatt mye å gå på. Dette ble en god erfaring med kata på høyt nivå. Deretter var det Christian sin tur. Han møtte en utøver fra Finland. Christian gikk bra men det ble tap 4-1 i dommerflagg, og ingen rekval. Så var det Arne sin tur. Han møtte en Islending og det ble jevnt, men tap 2-3 for Arne. Islendingen tapte i sin neste runde og dermed heller ingen rekval for Arne.

Så var det klart for lag-kata. Sverige, Danmark, Latvia og Norge stilte lag. I lag-kata skal de tre utøverne på laget gå sin kata så synkront som mulig. I en bronsefinale, eller finale skal det i tillegg vises Bunkai. Bunkai betyr at man skal vise applikasjoner på teknikkene i kata’en man går, at man skal vise selvforsvarsteknikker mot/med de to andre på laget. Dette er veldig underholdene å se på. Danmark møtte Sverige i kampen om finaleplass. Danmark vant denne. Så skulle Arne, Christian og Arne møte Latvia i den andre kampen om finaleplass. Guttene gikk en fin kata Jion og vant 5-0 i dommerflagg. Finalen gikk på ettermiddagen og nå skulle det vises bunkai. Danmark gikk først. De er litt mer rutinert men Sakura-guttene har trent veldig mye lag siden de startet med dette i september i fjor og hadde virkelig trua på noe stort. Men det skal nevnes at lag, kata og karate generelt tar lang tid på å bli virkelig god på. Guttene gikk en meget god kata Enpi med en påfølgende vanvittig bra bunkai. Men det ble tap 5-0 og sølv til guttene. Klikk her for å se Sakuras kata i finalen.
  Sakura Karateklubb er utrolig stolte av sitt trekløver og med helgens resultat. Styret gratulerer så mye!

Til sist takker klubben alle de frivillige fra klubben som stilte opp. At stevnet gikk så bra skyldes også super innsats fra alle frivillige. Styret takker alle frivillige og selvfølgelig Shihan Robert Hamara og Sakuras leder -  Iwona Hamara.

Skrevet av Arne Wallann
Bilder: Øistein Haagensen