By Plimun Web Design

Lørdag 27. oktober ble det avholdt Regionalt Karatestevne 4 for 2012-sesongen. Stevnet ble holdt i Oppsal Arena i Oslo. Sakura Karateklubb stilte som vanlig opp med utøvere i flere kata- og kumite-klasser. Det nærmer seg også Norgesmesterskap for lag slik at flere klubber brukte dette stevne som en oppkjøring til det, noe som skulle blir en artig opplevelse.

Først ut var det individuelle klasser i kata. Julian Aaserud og Richard Erichsen stilte i klassen kata junior.  Julian gikk en fin kata Jion men tapte. Da klassen bestod av 7 stykker medførte dette at han fikk bronse. I samme klasse gikk også Richard. Han gikk en bra kata Jion og vant førte runde. Neste runde igjen tapte han og det ble også bronse på Richard. Så i klassen kata senior stilte Fahim Azimi, Christian Haagensen og Arne Wallann. Fahim har vært et år i militæret og trent lite karate. Han begynte å trene igjen i høst og var derfor spent på sitt første stevne på over ett år. Han møtte Arne i sin første runde og det ble tap tross god prestasjon. Dette medførte at Fahim fikk bronse. Christian har under sommeren blitt 18 år og går nå i senior( +18 år)-klassen. Han var spent på dette men gikk fine kata og kom seg til helt finalen hvor han møtte han Arne. Begge gikk bra kata’er i finalen men det endte med seier til Arne. Men altså gull, sølv og bronse til guttene i denne klassen. Rett etterpå var det klart for lag-kata. Med tanke på NM stilte hele 6 lag noe som var veldig artig. Lagkata består av tre personer på laget og er en stor utfordring da de skal gå kata’en helt synkronisert. Sakura stilte med Arne, Christian og Fahim på lag. Denne gang var det en såkalt åpen klasse slik at både ungdom, jenter og voksne konkurrerte mot hverandre. Første runde gikk Sakura-guttene kata Jion, det gikk bra og det ble seier 5-0 i flagg. Neste runde gikk de også kata Jion, og det ble seier 4-1. Så var det klart for finale. Guttene gikk da kata Empi og det ble seier 5-0! Sakura var den eneste klubben som stilte med et rent senior-lag (+18 år), slik at dette hadde nok noe å si, men det var uansett veldig artig å konkurrere som lag og gå mange runder, noe vi ikke gjør så ofte.

 

Senere på dagen var det klart for kumite (kamp). Richard Erichsen var først ut og han møtte god motstand, han og kjempet tappert men det endte med tap. Dette medførte at han gikk til en bronsefinale. Der ble det en jevnere kamp, men det ble tap 1-0 i poeng. I Christian Haagensen sin klasse var det bare to stykker påmeldt slik at det ble en ren finale. Christian møtte en god motstander og det endte med tap og dermed sølv i denne klassen.