By Plimun Web Design

Lag-NM i Karate ble avholdt i Bygdøhus Idrettshall på Bygdøy i Oslo lørdag 1. desember 2012. Det var 11 klubber med fra hele landet som stilte med sine lag i både kata (teknikk i mønster) og kumite (frikamp). Vår klubb Sakura Karate Klubb var arrangør. Sakura Karateklubb hadde i år med to lag i 3 kategorier. Kata gutter junior, Kumite gutter junior og Kata herrer senior.

 

 

Det ble 2 gull og 1 bronse til Sakura!

Et lag består av tre personer. I lag-kata må utøverne synkronisere bevegelsene i kata’en helt likt. Først går det ene laget, og deretter går det andre laget før en vinner avgjøres av dommerne. I lag-kumite møtes en utøver fra hvert lag til kamp, og antall seiere avgjør vinnerlaget.

I Kata Herrer Senior

stilte Arne Wallann (33), Fahim Azimi (20) og Christian Haagensen (18) for Sakura Karateklubb. De gikk en meget stilren og stødig kata i finalen og vant overlegent med alle dommerstemmene i sin favør, og vant dermed sitt første Norgesmesterskap for lag-kata. Gratulerer!

Torjus Klafstad (17), Julian Aaserud (17) og Richard W. Erichsen (17)

gikk både lag-kata og lag-kumite i klassen Gutter Junior. I kata gikk også de en meget sterk kata i finalen. Men de møtte et sterkt lag fra Tiger Karateklubb så her var det ingen selvfølge hvem som skulle vinne. Men denne gangen var det våre gutter som trakk det lengste strået og vant 3-2 i dommerstemmer. Gratulerer!

Også i lag-kumite møtte våre junior-gutter et lag fra Tiger. Lagene var trukket rett i semi-finalen. Først ut av våre var Julian. Han kjempet tappert og viste flere gode teknikker, men fikk tøff motstand og tapte sin kamp 3-12 i poeng. Deretter var det Richard som skulle i ilden. Han måtte vinne sin kamp for at laget fortsatt skulle ha en sjans til å vinne. Han gikk en fantastisk kamp, en av sine beste i sin karriere, og vant 5-1. Da var stillingen 1 – 1 i kamper Sakura – Tiger, og lag-kampen skulle avgjøres av siste utøver fra hvert lag. Torjus skulle gå for Sakura. Han lå litt under til å begynne med men så fikk han plutselig inn et tellende slag. Dette ga mersmak og publikum fra Sakura heiet intenst på Torjus. Så fikk Torjus først inn et spark mot hodet, og så et til. Og dermed ledet han plutselig kampen 7 – 6. Nå var det bare 16 sekunder igjen av kampen og supporterne fra begge lag var i fyr og flamme. Men så – rett før tiden gikk ut fikk Tigergutten inn et 3-poengs spark og Torjus tapte sin kamp knepent 9-7. Men en flott prestasjon av Torjus, og det beste han har gjort på matten i kumite så langt. Tiger vant dermed denne lag-kampen 2 – 1 og gikk til finalen, og Sakura-guttene fikk bronsemedalje.

Resultat Lag-NM karate:

Gull Kata Lag Senior: 

Arne, Christian og Fahim. Med denne seieren er de tatt ut til Paris Open i januar. Det er også en sjans for at de blir tatt ut til Nordisk Mesterskap i april neste år.

Gull Kata Junior:

Torjus, Julian og Richard. Det er dermed en sjans for at også junior-laget blir tatt ut til Nordisk mesterskap neste år!

Bronse Kumite Junior:

Torjus, Julian og Richard.

Vil samtidig få takke alle våre medhjelpere fra klubben som var med på å hjelpe til på dette stevnet som forløp knirkefritt.

Til slutt en stor takk til hovedtrener og stevne-overhode Shihan Robert Hamara og hans kone Iwona Hamara som sammen er bak det hele.

Tekst:

Marianne Erichsen og Arne Wallann

Foto:

Marianne Erichsen

Les mer i Akersposten